Latelan ralli-Taunus (Hamu-ralli, Mikkeli, 18.2.2023)

Sitä sun tätä muihin ryhmiin kuulumatonta. Tärkeät linkit ilmoitukseen LINKKEJÄ ja VINKKEJÄ tai kerro jos joku asia nyppii.
Kommentoiminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Timppa, Pj, taunus 78

Avatar
surinasussu
Viestit: 40
Liittynyt: 09 Joulu 2005, 00:27
Paikkakunta: Viiala

Latelan ralli-Taunus (Hamu-ralli, Mikkeli, 18.2.2023)

Viesti Kirjoittaja surinasussu »

Aamulehden juttu Latelan ralli-Taunuksesta, jolla Huttusen veljekset ajoivat harrasterallisarjan Mikkeli-rallissa 18.2.2023:
https://www.aamulehti.fi/autojaliikenne ... 98717.html

Latelan poikien lisäksi ralli-Taunusta oli rakentamassa eräs kerholainen, joka nykyisin on töissä Huttusen Laurilla.
Onkohan tämä se varoittava esimerkki, että harrastus voi muuttua työksi, jos oikein tuuri käy..? :lol:

Penkitys, 16.2.2023:
Video 1: https://replay.dropbox.com/share/7LMnbrEt29VVpHHS
Video 2: https://replay.dropbox.com/share/1C5Ex2P9o6qAbE40
Käyttis: Mondeo 1.8 farkku vm. 97
Ikuisuus projekti: Taunus L 2D 2.0 ´73 (tulossa vuonna 2026 :peukku: )
Kaksipyöräinen: AJS Sapphire SS vm. 65
Pj
FTC Puheenjohtaja
Viestit: 1262
Liittynyt: 17 Heinä 2004, 17:06

Re: Latelan ralli-Taunus (Hamu-ralli, Mikkeli, 18.2.2023)

Viesti Kirjoittaja Pj »

Laten tekstiä netistä:
Huuuuh Huh. Siinä on Laurin viimeiset 6 viikkoo kuvina ja paskalla musiikilla (koska ATK Late) 😅 Tallilla tuli vietettyä poikain Juha Martikainen Marko Malinen Jorma Huttunen (myös nainen Sari-Anna Vappu Leppänen ) kanssa josta itsellä 465 tuntia about mahtuu tuohon 6 viikkoon 🥵 kyllä siinä usko meinas loppua moneen kertaan.

Kyseessä oli siis pieni muotoinen kilpa Junnu tiimiä vastaan ralliautoilun maailmassa. He valitsivat Bemarin ja mulla Jopalla ja Makella ei ollut kun yksi vaihtoehto. Ford Taunus Coupe -74. (Härski oli neutraali) 😅

Aluksi oli tarkoitus selvitä järki budjetilla ja mennä ohc jyvällä, mutta niinkuin normaalisti homma lähti laukalle. Varsinkin kun ralliautoiluun kuuluvien yhteistyökumppanien etsinnässä esitimmi täysin vakavalla naamalla että aiomme rakentaa aivan helvetin kovan taunuksen 💪 niin yksikään yhteistyökumppani ei epäröinyt hetkeäkään,
sillä oltiinhan tässä isomman edessä ja kyseessä tulisi olemaan ilmiö, sensaatio jotain aivan mahdotonta. 🥰🥰

Pää sponsorimme AI Group Finland , Valvoline , Janicol Racing Oy ja RengasCenter . Ai:n kanssa tuli erittäin pervo idea että kyllähän radio ralliautossa pittää olla. Valvolinelta tietenkin tuli voiteluaine et ym, janicol oli mahtava tuki ja hommasi meille todella paljon osia ja antoi neuvoja ja jeesasi kuljetuskaluston kanssa, rengascenter normaalisti hoiti rengaskuviot ym.

Maaleissa meidät piti Ykkösväri Oy ja testiin saatiin myös Hartman Pietarsaari-Jakobstad polyuretaani maalia auton sisustajan. Ruohosen Paja teki meillä valtavan upeat kaaret, rallyrace auttoi taka-aksilan suhteen. JOEWorks taas huolehti koneen ja voimansiirron meille minttiin, ruiskun ohjauksen ja säädön hoisi Protoparts.fi , kuttilan autolasista tuli tuulilasi passelisti, Ajoneuvoverhoilu Stailaaja Ky teki meille komean nukkauksen kojikseen, Mainosrengit piti meidät jälleen teipin syrjässä kiinni ❤️. Nousu huolehti tiimi verkkarit.

Kisaa edeltävänä iltana oltiin vielä 4 aikaan yöllä säätämässä aurauskulmia ja vaihtamassa uudet fillarit Mikkelin RengasCenter Mikkeli Kantolan Rengas Oy siitä virkeänä 2.5 tunnin unilla juuri valmistuneen kilpa-autonrattiin jota ei oltu ehditty testaamaan vetookaan johtuen ekasta penkitys reissusta protopartsilla kun nassahti kardaani poikki ja tuli vähän takapakkia.

Eka EK meni pidätellen ripulia hartiat lukossa ja tokalla alko jo vähän luonnaan. Kolmannella EK:lla Taunus kulki kun perkele kun se oli imassut ilmanputsarit koneen läpi 😅😅 (raukka ei ollut saanut happia) no nyt sai ja jumalauta oli vetoja verrattuna aiempaan. No sitten tietenkin hammastangon kiinnitys pultteihin oli vahingossa mennyt normi mutterit eikä nylokit. Muistan kun karjuin velipojalle repsikkaan että meillä ei oo ohjausta 😮🥺🥺 yli puolikierrosta ratissa tyhjää. No päästiin EK maaliin ja viä ihmeen kovaan aikaankin. 🤌 Ennen EK 4 oli huoltotauku ja saatiin Aunus lyökkiin. Ja juumalaaauta se tuntuu käteen hyvältä vetää. (Siis se auto istu tiehen ja meni sinne mihin määrättiin) no tämä vauhtisokeus kostautui 4 EK:n lopussa noin 100m ennen maaliviivaa kun pujahdettiin penkanpäälle. Mutta perkele tultiin lujaa (siihen asti). Vitos EK:lle kun lähdettiin niin oli konehuoneessa kuutio lunta. Ja se EK päätty sähköongelmaan yhden talon pihaan jossa vierähti 10min ku kaivettiin lumet hemmettiin konehuoneesta.

Toki unohtu mainita että lähdössä meillä hukku flektin sähköt, mutta onneksi Taunus ylijumala Teijo oli pelastamassa ja niin menihän meillä takaa yhdet puslatkin 🤷 ja lopuksi kaasupolkimen säätöruuvi tärisi siten että minimi kiekat oli 3.5k rpm. Että siinä mielessä mää pidän meidän tiimin suoritusta ihan mielettömänä ja ilman tätä henkeä minkä yhteistyökumppanit meille loi en ainakaan henkilökohtaisesti olis jaksanut loppuun asti. Mutta nyt on kyllä huikeen fiilis (oon nukkunut kaks päivää) 😅
#1
Taunus CoupeGT 2.8 '72
Taunus 4d 1.6GX '81 museo
Taunus 4d 2.0GX '82
AC Cobra V6
Tunturi super Sport `76 ;)
Pappa Tunturi `75 ;)
Avatar
surinasussu
Viestit: 40
Liittynyt: 09 Joulu 2005, 00:27
Paikkakunta: Viiala

Re: Latelan ralli-Taunus (Hamu-ralli, Mikkeli, 18.2.2023)

Viesti Kirjoittaja surinasussu »

"Taunus ylijumala Teijo" ❤️ Pj se pitää opetuslapsistaan hyvän huolen, myös ralleissa! :peukku:
Käyttis: Mondeo 1.8 farkku vm. 97
Ikuisuus projekti: Taunus L 2D 2.0 ´73 (tulossa vuonna 2026 :peukku: )
Kaksipyöräinen: AJS Sapphire SS vm. 65
Vastaa Viestiin