Jeesiä aloittelevalle autoharrastajalle

Yleistä keskustelua tekniikasta ja selityksiä mm. termeille: V6, OHC, Atlas, kumipusla ja Weslage. EI SEURUSTELUA. Kommentoiminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Timppa, Pj, taunus 78

Jeesiä aloittelevalle autoharrastajalle

ViestiKirjoittaja LAS » 13 Marras 2017, 09:29

Olisihan se pitänyt arvata.. Heti kun auton ostaa niin ongelmat alkaa.. Eli 78 tane tuli hommattua ja pari viikkoa ulkomailla ja eipä käy enää ei sitten yhtään. Moottori siis 1.6.
Saa antaa vinkkejä ja ohjeita tosiaan kokematon näistä vielä, mutta halua opetella kyllä olisi :roll:
Jos nyt alkuun ainakin yrittäisi sytytyksen laittaa säätöihin. Sen verran selvitin, että tulpat (uudet) meni heti hetken sahauksen jälkeen aivan märäksi ja mustaksi. Eli saa aivan liikaa soppaa?
Pyydän kärsivällisyyttä ja asiallisia vastauksia, kiitos!
LAS
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Marras 2017, 08:32

Re: Jeesiä aloittelevalle autoharrastajalle

ViestiKirjoittaja 96taunus » 13 Marras 2017, 19:35

Elikä sytkäpuoli pimeenä jos tulpat kastuu eikä edes lupaa. Ropaa sulakkeita ja puolan virtajohtoja jos se auttais. Virtalukon pohjakin voi olla syypää. Jos kärjellinen sytkä niin säätöä sillekin.
96taunus
 
Viestit: 104
Liittynyt: 27 Syys 2016, 10:50

Re: Jeesiä aloittelevalle autoharrastajalle

ViestiKirjoittaja Hessu » 26 Joulu 2017, 18:45

Sytytyksen toiminnan näkee helposti ottamalla puolan johdon irti jakajan kannesta ja laittamalla sen jonkin metallipinnan lähelle. KIpinöitä kuuluu tulla kun konetta startataan. Jos ei tule, niin omistatko yleismittarin? Sellainen kannattaa hankkia vanhojen autojen kanssa pelatessa. Mittaa, että sytytyspuolan plus-napaan tulee jännite kun virrat on käännetty päälle. Katkojan kärkien toiminta on myös hyvä tarkistaa silmämääräisesti, eli kärkien kuuluu sekä sulkeutua että avautua vuorotellen kun kone pyörii. Itseltä meni kerran kärkien kiinnitysruuvista kierteet jolloin paketti pääsi löysälle ja kipinän tulo lakkasi.
Avatar
Hessu
 
Viestit: 708
Liittynyt: 20 Loka 2004, 08:34
Paikkakunta: Häijää


Paluu TEKNIIKKA

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa

cron